Over mij

Kleuren & Glans & Transparantie

Als zeventienjarige ontdekte ik dat schilderen een toegangspoort voor mij was tot mediamieke kennis. Exact op het moment dat mijn opa stierf, maakte ik op 100 kilometer afstand van zijn huis, een tekening van dit proces zonder te “weten” dat hij naar gene zijde vertrok. Veel later begreep ik , als dochter van een klokkenmaker en kunstenares, dat juist dit opgaan in de tijd, tijdens het schilderproces, de poort had geopend naar dit buitenzintuiglijke waarnemen.

In mijn leven kreeg ik veel ervaringen die me bewust maakten van deze (zoals ik het nu noem) Trance-kracht. Zowel de vervelende kant, dissociatie en vervreemding als wel de prachtige kant hiervan, Bliss en in het moment Zijn. Deze uitersten waren nodig om hier evenwicht in te vinden.

Na mijn start in het zonnige Brabant ben ik verhuisd naar het Oosten om Creatieve Therapie te studeren in Nijmegen. Ik deed na mijn studietijd ervaring met psychiatrisch patienten in de Geestelijke gezondheidzorg op een PAAZ, met verstandelijk beperkten op een ZMLK school, met onderwijzers en peuters op diverse peuterscholen, met Ouderen en gezinnen in de Thuiszorg, met kinderen in de Kinderopvang, met ambtenaren als kunstbeheerder in een Regionaal Archief en met ijverige middenstanders in diverse bloemenzaken. Een scala aan ervaringen om de menselijke geest, kleuren, emoties, creativiteit, empathie en de ziel te leren doorgronden. Zowel in mijn carriere als in mijn relatieleven bleef mijn ziel rusteloos, totdat ik in 2000 in aanraking kwam met Art of Living. Ik volgde een cursus waarin ik Sudarshan Kriya, een reinigende ademhaling en Sahaj Samadhi meditatie leerde. Deze cursussen transformeerden destijds mijn leven, wat tevens betekende dat ik stopte met alcohol drinken, roken en vlees eten. Deze radicale ommekeer zorgden ervoor dat een destructieve levensstijl en depressiviteit als sneeuw voor de zon verdwenen.

In deze lange reinigingsperiode ontdekte ik dat er onder mijn zorgvuldig opgestapelde nare ervaringen, een vermogen lag om anderen in hun creatieve en spirituele zelfonderzoek bij te staan.

In maart 2020, net voor de eerste lock-down heb ik besloten om de opleiding Mediumschap & Trance Healing aan de Spirituele & Intuitieve Academie in Toldijk te volgen. Ik heb me laten scholen in healings-technieken die jou ook kunnen bevrijden van fysieke, emotionele, mentale en spirituele blokkades. Mijn praktijk heet “YOU HEAL ” omdat je tijdens een healing in een energieveld stapt die je eraan herinnert wie je van origine bent. Ik geef je een duwtje en daarna is het aan jou om te helen.

hartelijke groet, Berdine